atom bombası
Tamamen iyi niyetle, insanlığın yararına yapılan bir çalışmanın kitle imha silahına dönüşmesi ile muhtemel bir nükleer savaş sonucu insanlığın sonunu getirmesi tehlikesi olan günümüz dünyasının büyük sorunu; namı diyar Nükleer Enerjinin acı meyvesi “ Atom Bombası “.
İçindekiler
Uranyum, 1789 yılında Martin Klaproth tarafından bulunmuş olup, adını kendinden 8 yıl önce keşfedilen Uranüs gezegeninden almıştır. Radyoaktif bir element olan Uranyum, Fransız fizikçi Henry Becquerel’in 1896 yılında yaptığı bir deneyde uranyum ve radyum karışımının beta ve alfa karşımı yaydığını keşfetmiştir. Enerji üretimi amaçlı başlayarak “ Atom Bombası ” yapılmasına kadar uzandı.
1939 yılında Amerika, İngiltere ve Kanada’nın katıldığı bir projedir. Proje sonucu üretilen ilk “ Atom Bombası ” 1945 yılında test amaçlı New Mexico Trinity’de patlatıldı.
2. Dünya Savaşını bitiren, maalesef 6 ağustos 1945 yılında Japonya’ya önce Hiroşima ardından Nagazaki “Little Boy” ve “Fat Man” isimli iki adet atılan atom bombası olmuştur. Atılan bombanın etkisini tüm dünya dehşet içerisinde izlemiş ve toplam 143.124 insanın ölümüne neden olmuştur ve İnsanlık tarihinde kara bir leke olarak yerini almıştır.
Günümüzde Nükleer Bombalar
Günümüzde Hiroşima’ya atılan atom bombası nın 3333 katı büyüklüğünde Rusların ürettiği “Çar Bombası” gibi tek başlarını ülkeleri yok edebilecek nükleer bombalar bulunmaktadır. Sayıları ise onlar ile değil artık binler şeklindedir.
Umarım kullanılması gündeme gelmez ama işte şok eden nükleer silahların ülkelere göre dağılım listesi;
ABD———————————-17,000
Rusya (eski SSCB)—————–7,300
Birleşik Krallık İngiltere———-215
Fransa——————————300
Çin———————————–260
Hindistan——————————120
Pakistan ——————————-130
Kuzey Kore—————————–10
İsrail————————————-400
NATO nükleer silah paylaşımı
Almanya——————————–20
Türkiye———————————-70
İtalya————————————-80
Belçika———————————–20
Hollanda——————————–22
Paylaşılan bu bilgilerin çoğu resmi verilere dayanıyor olup umuyoruz ki her biri sayı olarak kalır ve hiçbir zaman kullanılmaz.
BİLİM Kategorimizi bilgi dolu diğer içeriklerimize ulaşmak için ziyaret edebilirsiniz.
Bilişim Durağında Tekrar Görüşmek Üzere
UDF Nedir? UDF formatı dosyalar UYAP (Ulusal Yargı Ağı Programı) içerisinde oluşturulan belgelerin UYAP Editör…
Küresel ısınmanın sonuçları, gezegenimizin geleceği üzerinde derin ve uzun vadeli etkilere sahiptir. Son yüzyılda insan…
Türk kahvesi, yüzyıllardır Anadolu ve Ortadoğu kültürlerinde sadece bir içecek olmanın ötesinde, bir buluşma, sohbet…
Son yılların tehlikeli siber saldırı araçlarından biri de, Deepfake olarak karşımıza çıkıyor. Özellikle Facebook, Twitter…
Word belgeleri Microsoft’un metin editörüdür. Office 2007 ile birlikte “.doc” olan uzantılar “.docx” olarak değişmiştir. Bu…
Domain nedir ? Kısaca bir web sitesinin adresidir. Tıpkı evimizin bir adresi olduğu gibi, internet…