Evlerde, iş yerlerinde, kırtasiyelerde, okullarda artık hayatımızın her yerinde her ne kadar dijital dönüşüm çalışmaları yapılsa da lazer yazıcılar satış oranlarını neredeyse hiç kaybetmedi, muhtemelen de yine uzun bir süre daha kaybetmeyecek gibi duruyor. Bu bilgilendirici içeriği okumanızı çok isteriz ancak;
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK KONULAR
İngilizce Öğreten Uygulamalar
Modem Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler
Uydu İnterneti Nedir? Altyapıya Mahkum Olmayın!
Modern Çağın Mesleği Veri Madenciliğinin Geleceği
Notebook Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?
Yazma arzusu, geçmişten günümüze gelen bilgiler çerçevesinde zeki bir canlı olan insanoğlunun Milattan 300bin yıl öncesinde taş devrinde duvarlara hayvan ve insan figürleri çizmesi ile başlamıştır. Öyle ki o gün bugündür yazar, çizer, tasarlar ve boyarız.
Bu Bilgilendirici İçeriği Okumanızı Çok İsteriz Ancak;
Ön Yazıyı Atlayıp Lazer Yazıcı Tavsiyelerine Ulaşmak İsterseniz Buraya Tıklayınız.
Bu yazımızda sizinle birlikte işyerlerinde kullanılan en iyi yazıcıları inceleyerek bu yazıcıların en çok işinize yarayacak özelliklerinden bahsedeceğiz. Bu yazımızı okuduğunuzda lazer yazıcılar hakkında yeterli bilgiye sahip olacak ve ihtiyacınız olan yazıcıyı karşılaştırmalar yaparak belirleyeceksiniz.
İçindekiler
Lazer yazıcılar, markası, baskı hızı, baskı kalitesi, bağlantı tipi, desteklediği kağıt boyutları, Çift taraflı yazdırma, muadil tonerinin bulunup bulunmadığı gibi bir çok parametre ile işin tanımına göre belirlenecek etmenleri vardır. Çok fonksiyonlu ve tek fonksiyonlu lazer yazıcılar olarak temelde ikiye ayrılırlar.
Tek fonksiyonlu yazıcılar yalnızca renkli ya da siyah beyaz yazdırma özelliğine sahip olan yazıcılardır. Bu tip yazıcılar tarama, fotokopi, fax gibi işlemleri yapmayan daha çok evde bireysel kullanımı tercih eden kişiler için ideal bir çözüm olabilir.
Çok fonksiyonlu yazıcılar ise hem yazdırma hem de tarama, fotokopi işlemlerini aynı zamanda yapan yazıcılara verilen addır. Bu yazıcılar iş yerlerinde, okullarda daha sıklıkla kullanılmak ile birlikte evde tasarım benzeri işler ile uğraşan insanların tercih ettiği yazıcı tipidir.
Bağlantı tiplerine göre yazıcılar Ağ üzerinden ve USB üzerinden ve birde artık çok kullanılmayan LPT portu üzerinden bağlantısı yapılan yazıcılar gelmekte. Yeni nesil lazer yazıcılar ise genellikle hem USB hem de Ağ üzerinden bağlantısı yapılır. Özellikle en iyi lazer yazıcılar denildiğinde akla ilk gelen çok fonksiyonlu yazıcılar USB bağlantısı yanında ağ üzerinden yazdırma ve tarama özelliğini barındırırlar. Faz gönderimi gibi özellikleri de vardır ancak bu özellik günümüzde artık çok az kullanıldığı için çok detaya inmiyoruz.
Network yazıcıları genellikle ortak kullanım alanlarında kullanılır ve kullanıcısı yazıcının yanına giderek işlemlerini yapabilir. Örnek verecek olursak büyük şirketlerde ortak bir alanda büyük yazıcılar olur ve bu yazıcılardan çıktı almak isteyen kişiler, bilgisayarlarından yazdırdıkları yazıları çok fonksiyonlu siyah beyaz ya da renkli lazer yazıcılar olarak tabir edilen yazıcılarda kendilerine verilen çipli kartlar ile dökümlerini alırlar. Bu özelliğin güzel yanları: kimse kimsenin belgesini görmez, departmanlar arası istatistik tutulabilir, toner ve bakım tasarrufu sağlanır ayrıca bu cihazların bir kısmı bir süre yazdırılan belgelerin birer kopyasını hafızalarında saklayarak olası bir incelemede yöneticilere yardımcı olur.
Toner tipine göre yazıcıları üç grupta inceleyebiliriz. İlk grupta “Kartuşlu Yazıcılar” yer alır. bu yazıcılar ufak kartuşların içerisine doldurulmuş mürekkeplerin yazıcı kartuş haznesine yerleştirilmesi ile çıktı alınmasını sağlar. Ancak çok çabuk bitmeleri ve maliyetlerinin yüksek olması günümüzde bu yazıcılar “Bitmeyen Kartuşlu Yazıcılar” olarak adlandırılan ve yazıcıya bağlı olan mürekkep tankının içerisinde bulunan siyah beyaz ya da renkli mürekkeplerin eklenebildiği cihazlara evrimleşmiştir.
Nokta vuruşlu yazıcılar ise karbon bir şeritin, üzerinde adından da anlaşılabileceği gibi ucunda iğneler bulunan bir yazdırma başlığının vasıtası ile kağıt üzerine yapılan darbeler ile çıktı alınmasını sağlayan yazıcılardır. Bu yazıcılar uzun süre saklanması gereken evrakların üzerindeki yazıların zaman bağlı deformasyonunu önlemek amaçlı tasarlanmış ve artık daha az kullanılmaktadır.
Mürekkepli yazıcılar ve Nokta vuruşlu yazıcıların ardından gelen ” Tonerli Yazıcılar ” günümüzde en çok kullanılan, en iyi yazıcılar olarak adlandırılan ve en fazla tercih edilen yazıcılardır.
Bir çok insan tonerin içerisinde mürekkep olduğunu ve yazıcının bu mürekkep ile çıktı aldığını düşünür. Aslında durum hiç de böyle değildir. Tonerin içerisinde yaklaşık 30 kadar kimyasal madde vardır. Ana madde olarak karbon ve demir tozu kullanılır. Sağlığa oldukça zararlı olan bu karışım solunmamalı ve yazıcıda uzun bir yazdırma listesi var ise ortam havalandırılmalıdır.
Karbon ve demir tozu mu ? dediğinizi duyar gibiyiz. Evet içerisinde bulunan bu maddeler nasıl oluyor da kağıt üzerine işlenebiliyor ondan birazcık bahsedelim.
Tonerli yazıcıların içerisinde Fırın Ünitesi ve Lazer bulunur. Fırın ünitesi çok yüksek sıcaklıkta bu elementleri yazıcının lazer teknolojisi ile işlenebilir hale getirir. Lazer ise işini yapar ve bu sayede istediğiniz çıktılara kavuşursunuz. Tıpkı M.Ö. yaşayan insanların duvarlara çizdiklerine şöyle bir geri çekilip baktıkları andaki gibi mutlusunuz değil mi?
Size ön bilgiyi verdikten sonra şimdi ülkemizde en sık kullanılan bir kaç lazer yazıcıyı inceleyelim.
Bu yazıcılar en sık alınan yazıcılardır. Ancak tercihler ve fiyatlar her gün değişebilmektedir. Yazımızı okuyarak kendiniz de ihtiyaçlarınız doğrultusunda kendiniz model belirleyebilirsiniz.
Bu linkten güncel fiyatlara ulaşabilirsiniz.
Küresel ısınmanın sonuçları, gezegenimizin geleceği üzerinde derin ve uzun vadeli etkilere sahiptir. Son yüzyılda insan…
Türk kahvesi, yüzyıllardır Anadolu ve Ortadoğu kültürlerinde sadece bir içecek olmanın ötesinde, bir buluşma, sohbet…
Son yılların tehlikeli siber saldırı araçlarından biri de, Deepfake olarak karşımıza çıkıyor. Özellikle Facebook, Twitter…
Word belgeleri Microsoft’un metin editörüdür. Office 2007 ile birlikte “.doc” olan uzantılar “.docx” olarak değişmiştir. Bu…
Domain nedir ? Kısaca bir web sitesinin adresidir. Tıpkı evimizin bir adresi olduğu gibi, internet…
Karbon salınımı nedir? Karbon salınımı sebepleri neler? Doğada oluşan karbonun farklı sebeplerle atmosfere salınmasına, karbon…