Yaşadığınız şehirde veya şehirler arası yolculuklarda kullanabileceğiniz uygulamalardan birisi de navigasyon uygulamalarıdır. Navigasyon uygulamaları telefonunuzun konum bilgisini kullanarak sizlere daha iyi hizmet sunabiliyor. Bazı uygulamalar tamamıyla ücretsizken, bazıları uygulama içi satın alma seçenekleri ile ücretli olabiliyor. Android ve Iphone telefonlar için en iyi navigasyon uygulamaları şu şekildedir;
İçindekiler
Türkçe ismiyle Google Haritalar navigasyon programı internet bağlantısı sayesinde bulunduğunuz konumun harita bilgisini elde edebilirsiniz. Ayrıca ulaşmak istediğiniz konumu işaretleyerek yol tarifi alabilirsiniz.
Bu uygulama sesli komutlar vererek sizi haritaya bakmadan da gitmek istediğiniz konuma ulaştırabiliyor. İnternetsiz kullanmak isterseniz, önceden indirilen verileri kullanarak sizlere harita bilgisi sunabiliyor. Ayrıca çevrenizde bulunan restoran, otel, petrol ofisi gibi ihtiyacınız olabilecek noktaları gösteriyor. Google Maps uygulaması Android ve Iphone için uyumludur.
Android ve Iphone telefonlar için uyumlu olan bir başka navigasyon programı ise Syginc’tir. Syginc, Google Maps’in aksine internet olmadan da kullanılabilmektedir. İnternetsiz harita güncellemeleri dahi yapabilen uygulama, başka özellikler için sizden ek ücret talep edebiliyor. Bu ek ücretleri uygulama içi satın alma şeklinde sunabiliyor. Bu özellikler ses komutu, hız sınırları bilgisi, şerit bilgisi, trafik bilgisi gibi özellikleri kapsıyor. Android, İOS
Arama motorlarından biri olan Yandex’in oluşturmuş olduğu Yandex Navigasyon programı Android ve Iphone telefonlar için uyumludur. Ayrıca Yandex Navigasyon uygulaması da Syginc gibi internetsiz kullanılabiliyor. Yine Google Maps gibi sesli komutlar sayesinde sizi gideceğiniz konuma ulaştırabiliyor. Türkiye sınırları içerinse trafik bilgisini paylaşabiliyor. Android İOS
Android ve Iphone cihazlara ücretsiz olarak indirilebilen uygulama, harita bilgisi dışında hava durumu ve trafik hakkında da bilgi sunuyor. Fakat tüm bu özellikler 5 gün ücretsiz kullanılabiliyor. 5 gün sonra premium üyelik satın almak gerekiyor. Android İOS
Scobbler GPPS uygulaması Android cihazlar için uyumlu iken Iphone cihazlar için uyumlu değildir. Ayrıca uygulama, indirildiğinde ücret talep edebiliyor. Yurt içinde kullanıldığı gibi yurtdışında da internetsiz kullanıma sahip olan uygulama, bu özelliği için de sizden ayrı bir ücret talep ediyor.
UDF Nedir? UDF formatı dosyalar UYAP (Ulusal Yargı Ağı Programı) içerisinde oluşturulan belgelerin UYAP Editör…
Küresel ısınmanın sonuçları, gezegenimizin geleceği üzerinde derin ve uzun vadeli etkilere sahiptir. Son yüzyılda insan…
Türk kahvesi, yüzyıllardır Anadolu ve Ortadoğu kültürlerinde sadece bir içecek olmanın ötesinde, bir buluşma, sohbet…
Son yılların tehlikeli siber saldırı araçlarından biri de, Deepfake olarak karşımıza çıkıyor. Özellikle Facebook, Twitter…
Word belgeleri Microsoft’un metin editörüdür. Office 2007 ile birlikte “.doc” olan uzantılar “.docx” olarak değişmiştir. Bu…
Domain nedir ? Kısaca bir web sitesinin adresidir. Tıpkı evimizin bir adresi olduğu gibi, internet…