Uzay Bilimi
-
Dünyanın iç Yapısı
Üzerinde yaşadığımız yer küreyi ne kadar tanıyoruz? Dünyanın iç yapısını hiç merak ettiniz mi? Sizin için bu yazımızda Hayat kaynağı…
Devamını Oku » -
Süpernova Hakkında
Uzaya meraklı olan herkes Süpernova patlamaları hakkında birkaç şey duymuştur. Uzay insanların binlerce yıldır çözmeye çalıştığı bilinmeyenlerin başında gelir. Her…
Devamını Oku » -
Nebula Nedir?
Nebula Nedir? ; Latince bir kelime olup “bulut” anlamı taşımaktadır. Nebula yani bulutsular uzay boşluğunda bulunmakta olan ve çok geniş…
Devamını Oku » -
Çin Uzay İstasyonunda 1000 Bilimsel Deney Yapacak
Bilim Adamları Yeni Çin Uzay İstasyonu Tiangong‘un tamamlanmasını sabırsızlıkla bekliyor. Bekleyen araştırmalar arasında Karanlık madde, kanser, yerçekimi dalgaları ve patojenik…
Devamını Oku » -
Astronot Olmak İçin Neler Yapmalıyız?
Uzaya ilgi duyan her çocuğun hayali olan astronotluk, herkesin yapabileceği ve başarılı bir şekilde tamamlayabileceği bir iş değildir. Bu zorluğa…
Devamını Oku » -
Ay Dünyaya Daha Yakın Olsaydı Ne Olurdu?
Ay Dünya’ya aniden iki kat daha yakın olsaydı, etkisi Ay’ın yerçekimi kuvvetinin ani artan gücü nedeniyle enerji dalgaları gezegenimizde yankılanırdı. …
Devamını Oku » -
Dünya Nasıl Oluştu ?
Dünya nasıl oluştu sorusunu çok uzun zaman önce oluştuğundan nasıl olduğunu söylemek çok zor. Birçok dinin, Dünya’nın nasıl oluştuğuna ilişkin…
Devamını Oku » -
Mars Atmosferinde Oksijen
Özellikle NASA ve SpaceX firmaları insanoğlunun uzayda yaşam alanı oluşturabilmesi için sürekli bir arayış içerisinde. Buna en son örnek Mars…
Devamını Oku » -
Starlink Uyduları
Elon Musk adının geçtiği her konuda olduğu gibi Starlink uydularında her gün daha heyecanlı gelişmeler yakından izlenebiliyor. Sosyal medyada gökyüzünde…
Devamını Oku »